Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Нова цена на горивата

фото Pixabay

Регулаторната комисија за енергетика на 15 април ќе ги објави новите цени на горивата.

Традиционално секој втор понеделник во месецот се утврдуваат цените на бензинот, дизелот и други деривати.

Со последната одлука на РКЕ бензинот се продава за 68,5 денари з алитар, додека ЕУРОСУПЕР БС -98 за 70,5 денари од литар.

Дизелот пак изнесува 61 денар.

Одлуката за новите цени ќе биде соопштена точно напладне.

Во тренд